Pozovite nas: 015/319 295

Vrlo je važno odabrati pravo đubrivo za zemljište, kako bi na taj način njegov kvalitet prvo bio poboljšan, a zatim i prinos kultura koje se na njemu gaje.

Naša kompanija u ponudi ima kako čvrsta đubriva, tako isto i tečna i vodotopiva mineralna đubriva različitih vrsta.

Da biste bili sigurni koje đubrivo je najbolje odabrati za vaše zemljište, neophodno je da se izvrše detaljne analize zemljišta, odnosno njegovog sastava i da se utvrdi koje materije nedostaju, te koje bi trebalo uz pomoć đubriva da budu unete, kako bi gajene kulture bile bolje hranjene i samim tim da bi davale bolje prinose.

Otkupna mesta naše kompanije se nalaze kako u Šapcu, tako isto i u Višnjićevu, Irigu i Brestaču, ali i u Ilincima. Upravo tu možete od naših zaposlenih dobiti sve neophodne informacije o tome da li je bolje koristiti čvrsto, tečno ili vodotopivo mineralno đubrivo za konkretnu zemlju. Samim tim što želimo vlasnicima zemljišta da izađemo maksimalno u susret, to nudimo mogućnost i kontakta putem telefona sa našim zaposlenima, kako bi dobili sve potrebne informacije.

Nije zgoreg da napomenemo i to da su čvrsta đubriva uglavnom bogata kalijumom, azotom i fosforom, a da se najčešće koriste kako kod ratarskih, tako isto i kod voćarskih i povrtarskih kultura. Nakon sprovedene analize je neophodno da budu primenjena odgovarajuća đubriva, a naši zaposleni će se svakako potruditi da vam odgovore na sva pitanja i reši sve eventualne nedoumice koje imate o upotrebi čvrstih đubriva.

Kada su u pitanju tečna đubriva, u okviru svakog otkupnog mesta se i ona nalaze u ponudi. Ne samo da se tečna mineralna đubriva primenjuju na voćarske kulture i povrtarske, već i na vinovu lozu, zatim ratarske kulture, kao i na ukrasne biljke. Isto važi kao i za čvrsta mineralna đubriva, da je najbolje prvo da bude izvršena analiza zemljišta, te na osnovu toga da bude odlučeno koja đubriva je najbolje primeniti.

A što se tiče brendova, od tečnih đubriva su zastupljena ona, koja proizvodi kompanija Slavol, zatim Syngenta, kao i Fitofert i Timac Agro.

Takozvana vodotopiva đubriva pokazuju izuzetno dobre efekte kod gajenih biljaka, kada se primenjuju za umanjenje zone korenskog sistema. Izuzev Fitofert vodotopivih đubriva, naša kompanija nudi i proizvode Timac Agro, zatim Novalon, Syngenta i brendove drugih poznatih kompanija.

Zahvaljujući korišćenju vodotopivih đubriva u velikoj meri se smanjuje rizik od zaslanjivanja zemljišta, budući da ova vrsta đubriva sadrže najpre sulfate, a zatim i kalijum nitrat, te mnoge druge hranljive materije.

Nema nikakve sumnje da će naši stručnjaci, koji su zaposleni kako na otkupnom mestu u Irigu i Šapcu, tako isto i u Višnjićevu, Brestaču i Ilincima, nastojati da razreše sve nedoumice vlasnika zemljišta i da će se potruditi da odgovore na sva njihova pitanja. A tom prilikom će dobiti informacije i o načinu korišćenja čvrstih, tečnih ili vodotopivih đubriva, kako bi bio postignut najbolji mogući efekat.