Pozovite nas: 015/319 295

U ponudi naše kompanije se nalaze i različite vrste čvrstih, tečnih i vodotopivih mineralnih đubriva, čija primena ima za cilj da poboljša kvalitet zemljišta, ali i da poboljša prinos, odnosno da utiče pozitivno na ishranu gajenih kultura.

Sve informacije o načinu korišćenja, ali i o tome za koje zemljište je koje čvrsto mineralno đubrivo dostupne su svakom zainteresovanom direktno na otkupnim mestima naše kompanije, a koja se osim u Ilincima i Višnjićevu, nalaze i u Šapcu, Brestaču i Irigu. Ukoliko vlasnik zemljišta nije u mogućnosti da dođe direktno u prostorije naše kompanije, kontakt može ostvariti sa našim stručnjacima i putem telefona, a kako bi dobio sve neophodne odgovore. 

Brojna su čvrsta đubriva, koja su naročito bogata azotom, kalijumom i fosforom, a ona primenu nalaze kod povrtarskih i voćarskih, ali isto tako i ratarskih kultura.

Da bismo precizno znali koji mikrolementi nedostaju u zemljištu a time optimizovali upotrebu minerlanih đubriva, najbolje bi bilo uraditi analizu zemljišta u najbližoj poljoprivrednoj stručnoj službi.

U većini slučajeva je propisano da na jedan hektar zemljišta bude stavljeno između 200 i 400 kilograma mineralnog đubriva, ali da bi proizvođač ostvario najbolji prinos on mora da zna da li je npr. njegovo zemljište zakiseljeno ili bazno. S tim u skladu, prihraniće pšenicu krečnim amonijum nitratom – KAN-om ili UREOM.

Ukoliko se proizvođač odluči da proba mineralna ili vodotpiva đubriva brenda TIMAC Agro, oni će sa nama u saradnji izaći na teren, uzorkovati zemljište i na osnovu dodatnih informacija o samom zemljištu, pružiti sve neophodne informacije o tipu i količini đubriva koja mu je potrebna. Naravno da će saznati i kada, to jest u kom periodu je najbolje koristiti konkretno đubrivo i na koji način.

Brojni su razlozi zašto u proseku srpski proizvođači pšenice i kukuruza imaju niže prinose nego proizvođači u Francuskoj, sa kojom nas često porede. Odgovor nije zato što Francuska ima kvalitetnije zemljište sa više humusa i organskih materija. Problem je u neredevnom i neadekvatnom đubrenju, spaljivanju ili iznošenju žetvenih ostataka, nepoštovanju plodoreda..

Postoji način da se struktura zemljišta popravi, kako đubrenjem mineralnim đubrivima, tako i unošenjem organske materije kao što je ZAORAVANJE žetvenih ostataka, bacanje stajskog đubriva ili pak peletiranog stajnjaka koji se može nabaviti kod nas, a dokazano popravlja struktururu i PH zemljišta.

Različiti problemi imaju različita rešenja, mnogi odgovori kriju se u poštovanju prirode, analizi mikro i makro elementa u zemljištu i adekvatnom i redovnom dodavanju hrane biljkama.

Tim naših zaposlenih kao i stručni saradnici iz kompanija koji se bave proizvodnjom i plasmanom specifičnih vrsta đubriva, pomoći će svakom proizvođaču u nalaženju preciznih odgovora koji vode do visokih i stabilnih prinosa.