Pozovite nas: 015/319 295

Brojna su semena ove ratarske kulture u ponudi naše kompanije, a slobodni smo da kažemo i to da smo poznati po izuzetno konkurentnim cenama, tako da svaki klijent iz naše radnje uvek izlazi zadovoljan, jer dobija seme kukuruza vrhunskog kvaliteta, a po naročito povoljnim cenama.

Različiti su proizvođači hibrida semena, a među njima svakako se izdvajaju Pioneer, zatim Syngenta i Dekalb, kao i Raiffeisen - Agro i domaće sorte ZP I NS hibrida.

Hibridi kukuruza, kompanije Pioneer spadaju u semena, karakteristična po naročito visokoj stopi prinosa, a pored toga posebno dobro mogu da podnesu i visoke temperature vazduha. Takođe je karakteristično za takvo seme kukuruza i zrno odličnog kvaliteta, ali i krupni klipovi. U zavisnosti od kvaliteta zemljišta, mahom se preporučuje da bude gustina setve između 73 i 77 hiljada stabljika po jednom hektaru zemljišta, ali se podrazumeva da će zaposleni u našoj kompaniji u Irigu i Ilincima, odnosno u Šapcu, Brestaču i Višnjićevu na osnovu karakteristika samog zemljišta, na kome klijent ima nameru da zasadi jedno od semena kukuruza ovog proizvođača, dati zainteresovanima precizne informacije i o načinu sadnje i o budućem održavanju.

Što se tiče ponude kompanije Syngenta, u našim radnjama su dostupna uglavnom ona semena, koja karakteriše odličan kvalitet zrna, ali i izuzetno dobro podnošenje ne tako prijatnih vremenskih prilika. Ovde se preporučuje na jedan hektar zasaditi oko 70 do 80 hiljada biljaka, sa razmakom od 18 do 21 santimetar.

Seme kukuruza kompanije Dekalb, koje se takođe nalazi u ponudi naše firme je naočito pogodno za takozvane stresne uslove, a poznato je i da su njegovi prinosi naročito visoki. Obično je preporuka da na jednom hektaru zemljišta bude zasađeno između 72 i 78 hiljada stabljika. Ukoliko se adekvatno neguje, ovo seme kukuruza daje posebno visoke prinose na godišnjem nivou.

Jedan od takozvanih kasnih hibrida se nalazi, isto tako u ponudi naše firme. Proizvođač Raiffeisen - Agro se potrudio da ponudi seme kukuruza koje je pogodno za gajenje u različitim uslovima, a koje je naročito otporno na loše vremenske uslove. Oko 72 hiljade semena je potrebno u tom slučaju zasaditi, ali ukoliko su uslovi posebno povoljni, poželjno je i da gustina zasada bude veća.