Pozovite nas: 015/319 295

Raznovrsna ponuda semena suncokreta brojnih svetski poznatih proizvođača je dostupna u našim radnjama širom Srbije. Izuzev u Irigu i Šapcu, otkupna mesta naše kompanije i prodavnice se nalaze i u Ilincima, Višnjićevu i Brestaču, a u njima su zaposleni stručnjaci, koji će informisati klijente o svemu što je važno i za adekvatan izbor semena ove kulture i o načinu nege i zaštite nakon sadnje.

Pored brenda Syngenta, u ponudi je i seme suncokreta proizvođača Pioneer, LG, KWS kao i hibridi Clearfield tehnologije, tako da će sasvim sigurno svaki klijent moći da pronađe ono seme, koje želi da zasadi.

Naglašavamo da je poznato po izuzetno visokom potencijalu prinosa seme suncokreta brenda Syngenta, a važi i za posebno tolerantno na najčešće bolesti, kao i na sušu, pa čak ima i izraženu tolerantnost na oboljenja do kojih dolazi usled prekomerne vlažnosti.

U svakoj našoj radnji se u ponudi nalaze i brojna druga semena ove kulture, ali i rani, srednje rani i srednje kasni hibridi suncokreta.

Oni hibridi koji važe za rane bi trebalo da se sade u količini od 60 000 semena po jednom hektaru, dok u zavisnosti od izbora konkretnog hibrida, srednje rani se sade u količini od 55 do 60 hiljada semena na jedan hektar zemljišta, a otprilike isto toliko je potrebno zasaditi i srednje kasnih hibrida semena suncokreta na istoj površini.

Svi hibridi koji su u našoj ponudi su poznati po visokoj stopi prinosa, odnosno po otpornosti na brojna oboljenja, a mnogi od njih se vrlo lako adaptiraju na različite uslove.

A u pojedinim slučajevima je potrebno seme suncokreta tretirati određenim preparatima za dohranu, te za sprečavanje različitih oboljenja, pa se podrazumeva da će klijenti u jednoj od naših radnji ili putem telefona moći da dobiju sve potrebne informacije i o tome.

Samim tim što postoje brojne kompanije, koje su primarno specijalizovane za proizvodnju semena suncokreta, to će na osnovu potreba svakog pojedinačnog klijenta biti dat predlog koje od svih njih će se u konkretnim uslovima najbolje pokazati.