Pozovite nas: 015/319 295

Svakako da naša kompanija nudi i seme soje različitih sorti, ali i brendova, te se podrazumeva da će svako zainteresovan za sadnju ove biljke biti u mogućnosti da odabere baš ono seme, koje će doneti najbolji prinos. Takođe je potrebno da pomenemo i to da vodimo računa o cenama, koje su maksimalno usklađene sa platežnom moći naših sugrađana, tako da u okviru radnje u Šapcu, Irigu i Višnjićevu, zatim i u Ilinči i Brestaču svako ko to želi, može pronaći seme po naročito povoljnim cenama.

U zavisnosti od toga koja grupa zrenja je u pitanju, razlikuje se i kvalitet semena i njegova cena, a svaki klijent će dobiti detaljne informacije o tome od zaposlenih naše kompanije.

Poznato je da je veća tolerantnost prema sušnim uslovima za semena iz prve grupe zrenja, a prema proračunima čak oko 5 tona po hektaru je potencijal takvih semena za prinos. Zrno ovih biljaka je obično srednje veličine, a njegov sastav podrazumeva optimalnu količinu i ulja i proteina.

Preporuka je saditi po hektaru oko 450 000 semena, a u zavisnosti od izbora semena prve grupe zrenja će zavisiti da li je sadnja preporučena u toku celog meseca aprila ili samo na njegovom početku. Svakako da će naši radnici pomoći svakom klijentu i dati mu neophodne informacije i o sadnji i o nezi, odnosno o periodu kada je preporučljivo zasaditi konkretno seme.

U ponudi je i seme soje druge grupe zrenja, a u većini slučajeva su u pitanju sorte koje imaju naročito visoku stopu prinosa. Karakteristika ovog semena jeste povećana sadržina proteina, a uglavnom se te biljke kasnije koriste za ljudsku ishranu. Takođe se preporučuje uglavnom u toku meseca aprila saditi takvo seme soje, ali će klijent na samom otkupnom mestu ili putem telefona, a ukoliko se bude odlučio za takav vid kontakta, dobiti sve neophodne informacije o tome da li je poželjno to seme saditi samo u prvoj polovini aprila ili je dozvoljeno da to bude tokom celog meseca.

Dostupna su i semena 0 grupe zrenja, a obično se ona sade ili tokom maja ili tokom juna, što sve zavisi od izbora klijenta.

Pomenućemo i to da naša kompanija ima seme soje 00 grupe zrenja, ali i 000 grupe, što su uglavnom novije sorte ove kulture. Tokom juna meseca, ali i avgustu se preporučuje saditi konkretno seme soje, a budući da su u pitanju specifični proizvodi, koji su nešto noviji, to se podrazumeva da će dodatne informacije klijenti od zaposlenih naše kompanije dobiti na licu mesta.

Kataloge semena Selsem soje i sve o njegovim karakteristikama možete pogledati na sajtu ili doći u naše prostorije da ih preuzmete.